Om Kvinnliga Banksällskapet

Om oss

Kvinnliga Banksällskapet i Göteborg – föreningen för kvinnor som jobbar inom västra Sveriges banksektor. Som medlem skaffar du dig ett brett nätverk och har möjlighet att delta under trevliga medlemskvällar och intressanta föredrag.

Verksamhet 

Föreningen kom till 1983 då några kvinnor efterfrågade tillgång av ett kvinnligt nätverk. Man såg ett behov och ökad vikt av ett utbyte med andra kvinnor i samma situation som sig själv vad gäller erfarenheter, kunskap, arbetssituation och upplevelser av att jobba inom bank- och finansbranschen.

Föreningen har vuxit sig stor genom åren och har idag ca 400 medlemmar. Vi träffas omkring 4-6 gånger per år i form av möten, föreläsningar, studiebesök och dylikt. Vi vill förena nytta med nöje och erbjuder en träffpunkt med möjlighet att utbyta erfarenheter, bygga nätverk och ha roligt tillsammans. Många föreläsningar tjänar också till att ge inspiration, öppna upp nya tankebanor, öka medvetenheten inom speciella områden och höja ambitionsnivån hos oss för att kunna klara vår vardag både i och utanför arbetet som starkare kvinnor.

Målsättning

Vår målsättning är att kvinnors kompetens ska tas tillvara på ett bättre sätt, och att kvinnor självklart ska komma i fråga för högre befattningar.

Idag har vi kvinnor en utbildningsnivå och en yrkeserfarenhet som ligger i linje med männens, och vi satsar aktivt på att bankerna ska få en flexiblare attityd i fråga om ålder, kön och nationell bakgrund.

När rekryteringsbasen till höga poster breddas, får fler duktiga medarbetare chans att komma fram och påverka verksamheten. Från en maktposition kan kvinnor medverka till bredare och mer representativa lösningar och beslut.

Vi tror att ökad jämställdhet ger ökad lönsamhet.

Är detta någonting för dig? Om du inte redan är medlem kan du först lära känna oss genom att delta i någon av våra aktivteter. Du är varmt välkommen!

Styrelsen:

Ordförande:
Felicia Jantén, Nordea

Vice Ordförande och Sekreterare:
Helena Nilsson, Länsförsäkringar

Kassör:
Bitte Änilane, Danske Bank

Ordinarie styrelseledamoter:
Christine Stenberg, pensionär (SHB)
Annette Lundgren, Nordea
Misqui Hansson, Nordea
Felicia Watioui Karlsson, Nordea
Gabriella Younan, Swedbank
Helena Petersson, Nordea

Suppleanter:
Anna Örth, SEB
Adrianne Axelsson, SEB
Anna Samson, Nordea

Revisorer:
Agneta Holmberg, Nordea
Anna Markman, Swedbank

Valberedningen:
Malin Salegård, Nordea malin.salegard@nordea.se
Pernilla Clarke, Nordea  pernilla.clarke@nordea.se
Annicka Dahlström, Nordea annicka.dahlstrom@nordea.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s