Våravslutning med Camilla Danielsson 24 maj

Botaniska trädgården i Göteborg tillhör en av Europas största och mest innehållsrika botaniska trädgårdar, och rankas av många som världens vackraste i trädgård. Mitt i den ljuvaste blomstertid är detta platsen för årets middag och föredrag!

Vi har bjudit in Camilla Danielsson, författare till Känn Trädgården och Botaniska Trädgården i Göteborg, att berätta om sin upplevelse av Botaniska och hur den har format hennes privata trädgårdsrum i Askim, strax söder om Göteborg. Camilla är, vid sidan av sitt arbete som marknadsförare och kommunikatör i Techbranschen, en hängiven trädgårdsinspiratör och entreprenör, som bland annat håller öppen trädgård, driver en trädgårdsbutik och plantskola hemmavid och ger guidade turer i Botaniska. Hon är styrelsemedlem i föreningen Botaniskas vänner och i föreningen Trädgårdsresan.

Under föredraget tar Camilla er med på en imaginär vandring i Botaniska och hennes egen trädgård med nedslag i olika anläggningar, alla med sin egen stämning och karaktär. Det kommer att handla om odling för alla, på ett lättsamt sätt, med inspiration från Koreadalens gröna mystik till Örtagårdens aromatiska dofter och Perennträdgårdens färgkoordinerade Arts & Crafts ideal. Berättelsen tar oss med på en resa genom naturens storslagenhet till hur vi kan ta med oss idéer och kunskap hem till den egna fönsterbrädan eller täppan.  Alla blir glada av en blomma!

Våravslutningen äger rum i Botaniska paviljongen, den 24 maj med start kl. 18:15. Kvällen inleds med ett glas mousserande och sedan får vi avnjuta en italiensk buffe och kaffe & kaka. Därefter får vi lyssna till Camilla Danielssons föredrag.

Sätt in 325 kr på bankgiro 867-0929, Kvinnliga Banksällskapet i Göteborg, och anmäl dig här senast den  17 maj. Anmälan är bindande och pengarna betalas enbart tillbaka om mötet blivit fullbokat. Observera att enbart betalning gäller ej som anmälan. Kvinnliga Banksällskapet subventionerar priset för sina medlemmar. I mån av plats kan icke medlemmar få följa med, de betalar då fullpris 600 kr.

Varmt välkommen! Styrelsen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s