Medlemsmöte med Christian Benedict 21 april

I sin föreläsning berättar hjärnforskaren Dr. Christian Benedict om hur sömnen stärker ditt immunförsvar, hur djup- och drömsömn gör dig till en smartare och kreativare person och hur den digitala revolutionen kan störa din inre klocka. Han tar upp viktiga frågor som: Varför sover jag dåligt? Hur farligt är det att inte sova? Kan en kort sömn ändå ger mig återhämtning?
 
Christians föreläsning innehåller allt du behöver veta om ämnet, som är högaktuellt i en tid då vi fokuserar så mycket på perfektion både i jobbet och i privatlivet och då lätt glömmer att koppla av. Christian Benedict är docent i neurovetenskap vid Uppsala universitet och har forskat om sömn sedan 15 år tillbaka. Han har tilldelats flera utmärkelser för sin forskning, bland annat Oscarpriset från Uppsala universitet. Han är även författare till boken ”Sömn, sömn, sömn: Hur minne, immunförsvar, vikt, koncentration och dina känslor hör ihop med din sömn” som gavs ut i november 2018. Man kan emellanåt se Christian prata om sömn i TV4:s Nyhetsmorgon.

Medlemsmötet som äger rum på Östra Hamngatan 24, i SEB:s lokaler, den 21 april med start kl. 18:15. Kvällen inleds med en lättare måltid och dryck. Därefter får vi lyssna till Christian som börjar sin föreläsning cirka klockan 19:00.

Sätt in 275 kr på bankgiro 867-0929, Kvinnliga Banksällskapet i Göteborg, och anmäl dig här senast den  13 april. Anmälan är bindande och pengarna betalas enbart tillbaka om mötet blivit fullbokat. Observera att enbart betalning gäller ej som anmälan. Kvinnliga Banksällskapet subventionerar priset för sina medlemmar. I mån av plats kan icke medlemmar få följa med, de betalar då fullpris 400 kr.

Varmt välkommen!
Styrelsen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s